Serviciu oferite de echipa
Logo CargoTrack detasari soferi

Partea 1: Pachet de mobilitate – cum influențează transportatorii?

Pentru a fi la curent cu toate prevederile noului Pachet de Mobilitate, este important să te informezi din surse sigure.

Prevederile legale impuse prin acest Pachet de Mobilitate sunt foarte importante de luat în considerare, pentru a evita amenzile foarte mari și problemele cu organele de control.

Începând cu februarie 2022, noul Pachet de Mobilitate a adus o serie de schimbări cu care transportatorii trebuie să se obișnuiască și să ceară suportul firmelor de specialitate pentru a putea fi la zi cu toate documentele și rapoartele impuse.

În cele ce urmează, îți vom prezenta  toate modificările esențiale aduse de acest Pachet de Mobilitate. O serie dintre acestea le vei regăsi în partea a doua a articolului.

Pachet de Mobilitate

1. Declarațiile IMI

Pentru Pachet de Mobilitate, este foarte important faptul că declarația IMI a devenit obligatorie, iar fiecare șofer detașat trebuie să aibă generată această declarația până cel târziu la începutul perioadei de detașare.

Aceasta este emisă din portalul special destinat, realizat online pentru generarea declarațiilor IMI.

În acest proces de generare a declarațiilor IMI, este necesară introducerea datelor într-un mod corect și eficient, pentru a avea siguranța faptului că ai declarația IMI emisă corect și este validă, nu să afli în cazul unui control că aceasta are date eronate și că de fapt, nu este luată în considerare.

Echipa CargoTrack îți oferă sprijin printr-un serviciu profesional, realizat de experți în domeniu. În baza unui abonament lunar, FĂRĂ perioade contractuale, consultanții noștri se ocupă de generarea declarațiilor IMI pentru fiecare dintre șoferii tăi.

Astfel, ai garanția unei declarații corecte, generată la timp și scapi de stresul oricărui control.

Poți afla mai multe despre cum te putem ajuta aici, sau ne poți contacta direct aici.

2. Formular A1

Un alt document foarte important care trebuie să se regăsească la bordul mașinii este Formularul A1, care demonstrează contribuțiile tale de plată față de statul gazdă.

În acest sens, Formular A1 este obligatoriu pentru toți șoferii aflați în detașare pe teritoriul UE, dar și în țări precum Turcia, Cipru, Serbia, Marea Britanie și Republica Moldova.

Astfel, acest document îți va oferi posibilitatea de a acoperi toate costurile medicale din țara de deplasare, în cazul unui accident sau a unor probleme de sănătate apărute ale șoferului.

Procesul de obținere a formularului A1 este unul de lungă durată și destul de greu. Dosarul de solicitare se depune la Casa Națională de Pensii Publice București, iar obținerea acestuia poate dura câteva luni.

CargoTack îți oferă serviciu complet de obținere a Formularului A1 într-un timp mai eficient și cu asigurarea acoperirii în cazul unui control, împreună cu consultanță gratuită din partea experților în domeniu.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum te putem ajuta în obținerea Formular A1, contactează-ne accesând link.

Pachet de Mobilitate

3. Documentele necesare la bordul mașinii

Un alt aspect de luat în vedere pentru evitarea unui control este să știi ce documente trebuie să dețină șoferul la bordul mașinii.

În acest sens, următoarele documente sunt necesare la bordul mașinii:

-Contractul de muncă (tradus îl limba țării pe care o tranzitează);

-CMR-ul;

-Declarația IMI;

-Atestatul Macron (unde este cazul);

-Formularul A1;

-Tahograf (pe hârtie).

-Actele necesare oricărui șofer: (act identitate, permis conducere, atestate necesare).

4. Licența transport pentru vehiculele între 2,5 și 3,5 tone

O noutate adusă de acest Pachet de Mobilitate spune că vehiculele între 2,5 și 3,5 tone au acum nevoie de licență de transport, în aceleași condiții ca și șoferii de vehicule grele.

Astfel, toate vehiculele cu masă maximă autorizată de peste 2,5 tone, vor avea nevoie de licența de transport autorizată de către A.R.R. (Autoritatea Rutieră Română).

Acest aspect poate fi considerat un impediment pentru managerii de transport care dețin vehicule între 2,5 și 3,5 tone. Totuși, aveți acces la informații în portalul electronic A.R.R. conceput în acest sens.

Pentru a afla mai multe despre acest aspect sau cum poți primi sprijin din partea CargoTrack, intră aici.

Pentru a continua să citești alte modificări legislative din Pachet de Mobilitate, intră aici pentru a accesa partea a doua a acestui articol.

5/5 - (1 vote)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
FlimoGPS

Ultimele articole

detasare soferi Italia

Detașare șoferi Italia – noi reglementări

Directiva europeană (UE) 2020/1057 stabilește reglementările aferente detașărilor șoferilor în domeniul transportului. Din această lună, toate companiile de transport care detașează șoferii în Italia, vor

Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
Detașare Șoferi
Bună ziua! 👋
Cu ce vă putem ajuta?