Serviciu oferite de echipa
Logo CargoTrack detasari soferi

Detașare șoferi Italia – noi reglementări

Directiva europeană (UE) 2020/1057 stabilește reglementările aferente detașărilor șoferilor în domeniul transportului.

Din această lună, toate companiile de transport care detașează șoferii în Italia, vor avea de luat în vedere noi reglementări ale legislației naționale.

Începând cu 23 februarie 2023, Decretul Legislativ nr. 27, publicat în Monitorul Oficial al Italiei prevede noi reglementări în transportul rutier internațional privind operațiunile de cabotaj realizate pe teritoriul Italiei.

În aceste articol, îți prezentăm noile reglementări de care să ții cont pentru detașare șoferi Italia.

detasare soferi Italia

Detașare șoferi Italia – noile reglementări

O primă reglementare importantă pentru detașarea șoferilor în Italia este obligativitatea transportatorilor de a depune o declarație specială până cel târziu la începutul perioadei de detașare, prin intermediul platformei IMI.

Dacă datele incluse în Declarația IMI se modifică în vreun fel, transportatorul are la dispoziție 5 zile să actualizeze informațiile în platformă.


Informațiile pe care trebuie să le includă această declarație sunt:

  • Datele companiei de transport;
  • Datele șoferului detașat;
  • Perioada de detașare;
  • Tipul de transport efectuat;
  • Vehiculul utilizat în timpul transportului.

Pe de altă parte, Italia prevede acum pentru detașarea șoferilor faptul că este responsabilitatea conducătorului de vehicul să aibă la bord o copie a declarației IMI și documente legate de transportul efectuat în Italia.

O ultimă prevedere importantă adăugată se referă ca în cazul cabotajului, șoferul trebuie să demonstreze faptul că această operațiune a fost precedată de un alt transport internațional în drum spre Italia.

Sancțiuni aplicabile pentru companiile de transport pentru detașare șoferi Italia

Odată cu noile norme pentru detașarea șoferilor în Italia, au apărut noi sancțiuni, după cum urmează:

  • Când o companie de transport nu declară un șofer angajat, aceasta va fi sancționată cu o amendă cuprinsă între 2.500 și 10.000 EUR;
  • Pentru depunerea incompletă, incorectă sau în afara termenului stabilit a unei declarații, transportatorii sunt sancționați cu amenzi între 1.000 și 4.000 EUR;
  • Pentru neprezentarea documentelor solicitate de către organul de control, în format fizic sau electronic, amenzile sunt între 2.000 și 10.000 EUR;
  • Inclusiv după ce perioada de detașare s-a încheiat, transportatorul este obligat să furnizeze toate documentele solicitate de către poliție sau Inspectoratul Muncii, la refuzarea sau neprezentarea documentelor, amenda poate fi de până la 4.000 EUR.

Sancțiuni aplicabile pentru șoferii detașați în Italia

În acord cu noile norme, inclusiv șoferii pot fi sancționați, în cazul în care aceștia nu prezintă documentele aferente detașării pe teritoriul Italiei. Amenda poate fi de până la 600 EUR.

detasare soferi Italia

Echipa noastră are expertiza și experiența necesară pentru a se ocupa de documentele necesare pentru șoferii tăi. De ce să nu profiți de aceste avantaje și să ne lași să te ajutăm în acest sens?

Contactează-ne acum și lasă-ne să ne ocupăm de actele necesare pentru șoferii tăi!

5/5 - (1 vote)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
FlimoGPS

Ultimele articole

detasare soferi Italia

Detașare șoferi Italia – noi reglementări

Directiva europeană (UE) 2020/1057 stabilește reglementările aferente detașărilor șoferilor în domeniul transportului. Din această lună, toate companiile de transport care detașează șoferii în Italia, vor

Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
Detașare Șoferi
Bună ziua! 👋
Cu ce vă putem ajuta?